Loading...

Konobar / Konobarica

Konobari su neizostavan dio svakog ugostiteljskog tima, bilo da se radi o kafiću, restoranu ili hotelu. Njihov posao daleko nadilazi posluživanje hrane i pića. Konobar je često “lice” objekta, te gostima pruža prvu i najvažniju interakciju. Ako uživate u radu s ljudima, dinamičnom okruženju i imate smisla za organizaciju, kategorija “Konobar” mogla bi biti idealan izbor za vas.

Tipični zadaci i odgovornosti

  • Dočekivanje i smještanje gostiju za stol
  • Prezentacija jelovnika i vinske karte, pružanje preporuka te zaprimanje narudžbi
  • Posluživanje hrane i pića, vođenje računa o pravilnom redoslijedu jela
  • Održavanje urednosti i čistoće radnog prostora (stolovi, pribor, čaše)
  • Briga o zadovoljstvu gostiju, rješavanje eventualnih pritužbi i pitanja
  • Vođenje evidencije narudžbi i naplata, uključujući rad na blagajni ili korištenje POS sustava

Poželjne vještine i kvalifikacije

  • Izražene komunikacijske i interpersonalne vještine
  • Poznavanje osnova ugostiteljskog poslovanja te raznih vrsta jela i pića
  • Vještine rukovanja novcem, rad na blagajni ili s POS sustavom
  • Fleksibilnost za rad u smjenama, vikendima i blagdanima
  • Timski duh i sposobnost rada u užurbanom okruženju
  • Ljubaznost, pristupačnost i profesionalno ponašanje

Zašto odabrati kategoriju “Konobar”?

  • Rad u dinamičnom i društvenom okruženju, svakodnevni kontakt s ljudima
  • Mogućnost usavršavanja poznavanja gastronomije i raznih pića
  • Dugoročna prilika za razvoj karijere u ugostiteljstvu ili hotelijerstvu
  • Prilika za napredovanje: mnogi voditelji restorana ili barova počeli su kao konobari
  • Dodatne pogodnosti poput napojnica ili bonusa za izvrsnu uslugu

Ako volite raditi s ljudima, imati raznolike radne dane i želite brze rezultate svog truda (zadovoljan gost je najbolja nagrada), tada je kategorija “Konobar” pravi izbor za vas.

Join us